tiistai 29. heinäkuuta 2014

Unelma tupa

Talokuume se vaan kasvaa kasvamistaan! Vaikkakin rakastan nykyistä kotiamme ja viihdyn täällä paremmin kuin hyvin, olen alkanut haaveilemaan omasta talosta. Jonakin päivänä haluan rakennuttaa talon, toisena entisöidä jotain vanhaa. Ja siis kaikki ne ideat mitä päässä pyörii! Ja kuinka uudet ideat kumoaa ne vanhat. Miten ikinä voi päätyä mihinkään ratkaisuihin esim. laattojen valitsemisessa saati talopaketissa! Miten saa kaikki ideat oikeasti toimimaan ja mistä tietää, miltä ne sitten valmiina näyttää.



Rakentaminen tuskin koskaan tulee olemaan vaihtoehto. Emme I:n kanssa kumpikaan ole mitään rakennusmiehiä. Suurin haaste kuitenkin rakentamisessa tulisi olemaan minun osalta kärsivällisyys. Olisin varmaan valkkaamassa tapetteja ja sohvaa siinä vaiheessa kun tonttia kaavoitetaan :D
I taas puolestaan hermostuisi minuun kun hössötän jostain mikä ei ole vielä edes ajankohtaista. Ehkä siis jätämme rakentamisen.. tai ainakin harkitsemme asian todella tarkkaan ennekuin aloitamme :)

Unelmahan olisi puutalo. Vanha puutalo. Tai ainakin vanhan näköinen. Valkoinen tai vaaela väriltään ja hieman koristeellinnen ulkokuori. Ei "mummonmökki" tyylinen, mutta ei myöskään kartanomainen. Sellainen, missä olisi iso lasitettu veranta. Se olisi ihan paras! Isoäitini lapsuudenkodissa on sellainen ja sellaisen juuri haluaisin. Sen talon kuisti on rakennettu 1800-1900 lukujen vaihteessa. Ehkä juuri siksi, se on niin ihana!
Haluaisin taloon myös valkoisen tai vaalean harmaan lautalattian. Olisin tahtonut vaihtaa lattian sellaiseen jo nykyisessä asunnossamme, mutta jostain kumman syystä mua ei kuunneltu.. Kuulemma kallista ja turhaa!?! Sellainen lattia muuten löytyy myös isoäitini kodista. Ah, se on ihana talo!


Isoäitini lapsuudenkoti.




Maalaistalon idylliä höystettynä modernilla sisutuksella. Iso piha, järven ranta.. Jostain sellaisesta mä unelmoin tällähetkellä. :) Josps ensiviikolla ehtis Jyväskylän asuntomessuille haaveilemaan lisää! Ehkä jonain päivänä tämäkin asia on ajakohtainen.

2 kommenttia:

  1. Missä tuo isoäidin lapsuudenkoti sijaitsee? Mahtavan näköinen pytinki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Honkajoella. Porin lähellä. Se on ihan mielettömän upea sisältäkin!

      Poista