torstai 3. heinäkuuta 2014

Alku

Täällä taas.

Aikaisempi blogi seurasi hääjärjestelyitä, nyt ajattelin keskittyä siihen tavalliseen elämään häiden jälkeen. Mies ja vaimo, koira, arki, työ, juhla, harrastukset, ystävät, haaveet, unelmat, ilot ja surut. Mitä kaikkea siihen ikinä kuuluukaan ja mitä kaikkea tuleekaan vastaan.

Alku kesä on mennyt hurjaa vauhtia. Ei ole ehtinyt vielä edes tajuamaan kunnolla, että on kesä. Syynä siihen saattaa kiireen lisäksi olla koleat ilmat, jotka muistuttavat enempi syksyä, kuin kesää. Mutta jipii! Tänään otettiin lämmitys pois päältä, heitettiin villasukat laatikkoon ja toivottiin, että nyt kun kelit lämpenevät, ne myös pysyy lämpöisinä, aina pitkälle syksyyn saakka! Tai ainakin vapaapäivinä voisi olla lämmin ja aurinkoinen sää. ;)

Alkukesä on tosiaan ollut vilkasta töiden parissa, joten kukkien istuttelukin on jäänyt ja unohtunut melki kokonaan. Kolme pionia kuitenkin sain kukkapenkkiin istutettua ja pieneen viljelyslaatikkoon vähän yrttejä ja salaattia. Mintut ovat ehtineet jo kuolemaan, mutta ainakin ruohosipuli ja salaatti näyttäisivät (vielä) olevan hengissä. En todella omista minkäänlaista viherpeukaloa, en edes haaleasti vihertävää. Kukista ja kasveista pidän kyllä, mutta olen pysytellyt niissä helppohoitoisissa, jotka eivät välitä vaikka heidät välillä unohtaisikin kastella. Rivari kolmiomme piha ei muistuta edenin puutarhaa, mutta ei sen tarvitsekkaan. Tämä on ihan hyvä.


Terassin onneksi sain kesäkuntoon jo viikkoja sitten. Ikkunan pesua ja sellaista. Sisustus on sama vanha tuttu jo viimekesältä, mutta toimii hyvin edelleenkin. Rottinkiset kalusteet vievät ison tilan ja mukavaa on, että vähän suurempikin ystävälauma mahtuu istumaan terassilla samaan aikaan. Vanhalle puupenkille mahtuu hyvin monta takapuolta, kun oikein tiivistää :)  Tuo lasitettu terassi on kyllä loisto juttu! Yksi huone lisää näin kesäaikana. Ihan parasta juoda kahvit lämpöisellä terassilla ja olempa yhdet päiväunetkin jo nukkunut terassin sohvalla :) 



Aivan alkukesästä kätevä mies ystävänsä avustuksella rakensi terassille jatkoksi "verannan" tai siksi me sitä kutsumme. Siitä tuli hieno! Paljon parempi kuin sen tilalla aikaisemmin ollut heinittynyt kukkapenkki, joka lähinnä muistutti nokkospeltoa. Harmillisesti vain verannan käyttö ja sisustaminen on hieman jäänyt jo edelläkin mainittujen sääolosuhteiden takia, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti