tiistai 23. joulukuuta 2014

Hyvää joulua!

Yksi yö jouluun! Itsellä sattuu olemaan edessä ruhtinaalliset kuusi päivää joululomaa. Ihanaa! Aion ottaa siitä kaiken irti! Syön ja rentoudun läheisten seurassa. 

Rakastan joulua! Perinteinen joulu on minulle tärkeä. Joulupuuro, joulukuusi, lumiukko-ohjelma, joulusauna, äidin tekemät jouluruuat, pandan konvehdit, haudalla käynti, lahjojen jako, aattoilta ja ähky. Niistä pääosin koostuu minun perinteinen joulu. Niin ja tietysti valkoisesta maisemasta! Loistavaa, että saatiin valkea joulu.  

Tänä jouluna vietämme aattoaamun I:n vanhempien luona. I:n sisko ja veli tulevat sinne myös. Iltapäivällä mennään sitten minun vanhempieni luo syömään ja ilta vietetään siellä. Siskoistani kaksi tulevat perheineen vanhempieni luokse vasta tapaninpäivänä, mutta vanhin siskoni on aattona paikalla, samoin veljeni ja hänen tyttöystävänsä (tai minkä hän töiltään ennättää). Joulunpyhät siis menevät syödessä perheiden luona. Isovanhempia ei meillä kummallakaan I:n kanssa enää ole elossa, joten sukulointi rajoituu aikalailla vain vanhempiimme.

Joulupäivän iltana luultavasti vanhaan tuttuun tapaan nähdään ystäviä ja istutaan heidän kanssaan iltaa. Tänävuonna tosin minun punaviinilasi vaihtuu glögiin :) Tapsanpäivänä perinteisesti täytyy jo heti aamusta rientää seuraamaan perinteistä kinkunsulatus-sählyturnausta koululle ja myöhemmin sitten juhlitaan siskon tytön 8v. synttäreitä. 

Oikein tunnelmallista ja ihanaa joulunaikaa myös teille kaikille! Nauttikaa kiireettömyydestä ja toisistanne. <3


                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti