maanantai 23. marraskuuta 2015

Joululahjoista


Lunta on satanut viikonloppuna ainakin 30 cm. Puut on kauniin lumiset ja lumipenkat ja luonto on raikkaan näköinen. Mieli on heti paljon virkeämpi. Lumiset maisemat muistuttaa heti joulusta. 

En malta odottaa joulua! Joka vuosi sitä innolla odotan, mutta tämä joulu on erilainen, sillä se on monella tapaa ensimmäinen. Se on Eikan ensimmäinen joulu ja tottakai samalla myös meidän ensimmäinen joulu perheenä. Tämä on myös ensimmäinen joulu jonka vietämme omassa kodissamme ja sukulaiset tulevat meille. Tosin siis kylläkin vasta joulupäivänä. Myöskin ensimmäistä kertaa meinaan itse tehdä jouluruuat ja koristella kodin oikeasti jouluiseen fiilikseen.

Minulta on jo kyselty, että mitä poikamme haluaa joululahjaksi. Eli siis mitä äiti haluaa pojan saavan lahjaksi. Heh. Toki mieluusti jotain oikeasti tarpeellista. Eikkahan ei itse vielä tänä jouluna ymmärrä lahjoista muuta kuin lahjapaketin rapinan ja ehkä kauniin värisen paperin, joten varmastikkin se on vielä vanhempien tehtävä kirjoittaa hänen puolestaan pukille. 

Taaperokärryä me toivoimme pukilta ja  kuulemma toiveemme on kuultu. Myöskin olen sanonut, että keräiltävät lelut voisi olla kiva lahja. Esimerkiksi siis dublo legot ja puinen junarata. Ne kestävät käytännössä ikuisuuden ja varmasti tulevat olemaan mieluisia leluja. Lelut meillä muutenkin on tällähetkellä mallia vauva, joten en tiedä kuinka ne enää ensi keväänä kiinnostavat. 

Vaatteet toki ovat myös hyvä lahja ja lähipiiri varmastikkin jo tietää minkä tyylisiä vaatteita pojallamme on. Mieluusti aina yhden koon isompaa vaatetta, niin ei ainakaan ehdi käydä heti pieneksi. Kyseessä kun on ensimmäinen lapsemme, puuttuu meiltä myös paljon kaikkea isompien lapsien juttuja, kuten lastenastiat, ensi aterimet, potta, satukirjat, taapero lelut, pihalelut ja mitä kaikkea näitä nyt on.

Minäkin kirjoitin joulupukille. Toivoin nimittäin uutta rannekelloa. Sellaista hieman arkisempaa, jota voisin pitää käytännössä aina ranteessa. "Pukki" oli tämänkin toiveen kuullut ja kello komeileekin nyt jo ranteessa! I ihanuus toi sen tuliaiseksi. Voi miten ihana! <3
Toivoin myös uutta käsilaukkua. Minulla ei ole mitään sellaista hieman isompaa laukkua, vaan kamat kulkee aina hoitolaukussa tai marimekon isossa kangaskassissa mukana. Joku tyylikkäämpi "hoitolaukku" olisi mieluinen. Kassissa voisi vaikka lukea MK ;) 

Olen itse ostanut vasta yhden joululahjan. Muutama hyvä idea on mielessä, mutta siis vasta idea. Tykkään käydä jouluostoksilla niin, että pyörin kaupoilla ja mietin, että mikähän olisi kenellekkin kiva. Ei lahjojen ostaminen netistä ole yhtään niin mukavaa, sillä siitä puuttuu se fiilis. Täytyisi siis nyt vaan lähteä lahjaostoksille.

Pidän lahjojen antamisesta. Se on aina yhtä jännittävää, kun näkee jonkun avaamassa sinun antamaasi lahjaa ja näet hänen reaktionsa. Muutamana vuonna olen ollut niin malttamaton, että olen antanut I:lle joululahjan jo ennen joulua ja suunnilleen pakottanut hänet avaamaan sen. Jos hän ei ole suostunut olen yrittänyt vihjailla, mitä paketista löytyy, vaikka toinen haluaisi pitää yllätyksen aattoon saakka. En kestä nimittäin sitä salailua ja jännitystä! Viime jouluna sovittiin, että kumpikaan ei osta toiselle mitään lahjaa. Kuinka sitten kävikään.. Molemmat saivat yllätyslahjat jouluaattona! Hehee! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti