tiistai 3. maaliskuuta 2015

Vauvan lelut

Pieni ihminen ei vielä kovin paljon ensimmäisenä vuonnaan leluja tarvitse, mutta tottakai joitain viihdykkeitä pitää olla. Itse pidän kovasti "retroista" leluista ja olenkin tykästynyt puisiin, yksinkertaisiin leluihin ja Legoihin. Muoviset, värikkäät, kovaääniset (ne lasten lempparit) on jotenkin yök. Tunnetusti pientä lastahan ei taida kiinnostaa yksikään lelu, vaan kaikki mihin ei saa koskea ja millä todellakaan ei saa äitin mielestä leikkiä. Jos kiellät, sen mielenkiitoisempi tavarasta tulee.

Brion lelut on kovasti mieleeni. Ne ovat väreiltään, sekä muodoiltaan kivoja ja silmää miellyttäviä. Ne ovat yksinkertaisia, mutta niissä on kuitenkin pieniä yksityiskohtia, jotka kiinnostavat lasta. Ne ovat myös laadukkaita ja kestäviä! Saattaa olla minun ja sisarusteni vanha Brion perässä vedettävä mäyräkoirakin jossain tallessa. Kuluneena, mutta ehjänä.







Mielestäni on tärkeää, että lelu on nimenomaan kestävä, eikä siitä kovassakaan käytössä irtoile pieniä osia, jotka saattavat olla lapsille vaaraksi. Pienen taaperon lelun olisi mielestäni hyvä olla hauskuuden lisäksi myös kehittävä ja opettava. Lelujen avulla lapsi oppii käyttämään eri aistejaan ja leikin ohessa oppii itsestään myös uutta. Erilaiset kasaamisjutut kuten Legot, junaradat, palapelit ja palikkalaatikot ovat hyvää aivojumppaa ja lapsen mielestä usein hauskaa puuhaa. Monesti myös lapsi viihtyy sellaisten lelujen ja leikkien parissa pidempäänkin, missä hän huomaa itsekkin oppivansa jotain uutta.

Muutaman pienen lelun vauvalle olen kerennyt jo hommaamaan tai olemme saaneet lahjaksi. Ihana retro ankkapeili on ostettu joskus jollekkin isommista siskoistani ja kiertänyt jo sisarenikin lapsilla ja Paapu helistimen löysin kirpputorilta. Eihän niille ihan heti ole käyttöä, mutta ompahan valmiiksi kaapissa odottelemassa :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti