keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Bad luck car

Ostettiin tammikuussa uusi auto. Nyt mahtuu kyytiin hyvin lastenvaunut, tavarat, koira ja tottakai myös itse lapsi istuimineen. 

Auto itsessään on toiminut hyvin ja onkin todella miellyttävä ajettava. Pieni vika oli eturenkaan laakerissa ja jouduttiinkin käyttämään auto korjauksessa liikkeessä, josta sen ostimme. Nou hätä! Auto taas toimii ja korjaus meni takuun piikkiin. 

No mutta, auton lämmittimessä on ollut vikaa kokoajan. Laitteessa on takuu ja käytimmekin sen takuuhuollossa heti asian huomattuamme. No eipä auttanut se huolto. Laite kyllä toimi... aina välillä. Ei muuta kuin uusi huoltoaika ja tälläkertaa toiseen liikkeeseen. Hetken (3h)tutkimisen jälkeen kerrottiin, että vika ei kuulemma ollutkaan laitteessa vaan laitteen asennuksessa, joten auto oli vietävä huollettavaksi sinne, missä laite oli asennettu. Eli tämä reissu oli käytännössä aivan turha. Niinpä lähdin TAAS ajelemaan autoliikkeeseen, josta pirssin olimme ostaneet. Homma hoidossa! 

Nyt autossa ei pitäisi olla enää mitään vikaa! Paitsi että joku ajotaidoton ei osannut tänään peruuttaa _viereisestä_ parkkiruudusta niin, että olisi säästänyt meidän auton maalipinnan, vaan olipas moiskauttanut mojovan pusun meidän takapuskuriin. Voi jumaleissön mua ottaa pattiin!! Vahinkoja sattuu se on ymmärrettävää, mutta eikö nyt ole hyviin tapoihin kuuluvaa ilmoittaa tästä vahingosta, eikä vain poistua vihellellen paikalta?! Hitto jos tunnistan sen auton jossain niin käyn kyllä kertomassa kuskille pari juttua... Nyt sitten se on taas vietävä korjattavaksi ja tämä lasku taitaa mennä omaan piikkiin, vaikkei itse mokannutkaan.

Huoltoihin meillä ei ole mennyt (vielä) itsellämme rahaa ollenkaan, jos ei tietty matkakustannuksia lasketa, mutta sitäkin enemmän kyllä ollaan nähty vaivaa. Näin äkkiseltään laskettuna auton huollattaminen tämän seitsämän viikon aikana on edellyttänyt meiltä 960 km ajelua, 9h odottelua vieraissa kaupungeissa + yksi vuorokausi kun auto piti oikein jättää huoltoon. No meidän onneksi, minulla on ollut aikaa hoitaa asioita kun kotona olen, eikä ole tarvinnut tämän takia töistä olla pois, että meneehän tää sairasloma näinkin. 

Jospa tää huono tuuri tämän auton osalta olis tässä. Ei enää kovin montaa kilometriä ja tuntia jaksais auton takia turhaa ajella. Ja onneksi tulee kesä ja fillarin voi kaivaa varastosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti