maanantai 16. maaliskuuta 2015

Puhtaat kengät

Ihana ihana kevät aurinko vaan jaksaa paistaa! Se saa kyllä mielen virkeäksi ja positiiviseksi. Ainut miinuspuoli tässä auringonpaisteessa on se, että se paljastaa kaikki pölyhiukkaset, koirankarvat ja tahrat ja koti näyttää kamalan sotkuiselta. Hyi yäk! 

Meillä on nyt se aika vuodesta, kun imuroidaan taas päivittäin. Ystävämme Mopsi haluaa keventää oloaan kesäksi ja luopuu nyt ylimääräisistä karvoistaan. Sitä karvaa sitten riittääkin! Mopseilla karvaa on niin tiheään ja paljon, että lyhytkarvaiseksi koiraksi sitä ei voisi uskoakkaan kuinka sitä irtoaa. Ja tuntuu, että se on ihan sama kuinka paljon koiraa harjaa, ei auta yhtään! Imuri siis saa huutaa jatkuvasti. Ja nyt vielä suureksi suruksi kätevä varsi-imurimme meinaa sanoa sopimuksensa irti. Olen kyllä yrittänyt puhua sille kauniisti, jotta se siitä vielä virkoaisi, mutta heikolta näyttää. 

Kevätsiivousta suunnitellessa ja aloittaessa iski kuitenkin laiskuus. Siivous ei imurointia pidemmäksi jatkunut kun keksinkin tehdä kevätsiivouksen kodin sijaan kengilleni. Valkoiset nahkaiset Converset ovat talven aikana muuttuuneet ei niin valkoisiksi. Välillä olen nahkaosia pyyhkäissyt, mutta en sen enempää ole alkanut kenkiä hinkkaamaan. Nyt päätin kokeilla kuinka puhtaat niistä saa.

Ennen

Jälkeen

Nauhat laitoin likoamaan klorittiveteen ja kengät hinkkasin puhtaaksi ihmesienellä. Sillä lähtikin oikein hyvin, mutta saumakohtiin  ja kenkien kärjessä olevaan röpelöisempään kumiosaan jäi vielä likaa. Hinkkasin siis kumiosat vielä Fairylla ja hammasharjalla. Putsasin nahkaosan vielä tekstiilinsuojaus aineella ja suihkutin lopuksi suoja-ainetta kauttaaltaan kenkiin ja annoin kuivua. Lopputulos on kyllä loistava! Tottakai käytön jälkiä näkyy, mutta sehän on selvää. Nauhat olisi saaneet ehkä olla puhtaammat, mutta eipä tuo haitanne. Voin ostaa uuden nauhat, jos jossain vaiheessa tuntuu siltä. 



Olisko aika laittaa punaisetkin pesuun?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti