torstai 8. lokakuuta 2015

Kierrätystä

Kirpparit ja kierrättäminen on taas in! Minä myös vein kesällä kirpparille itselle tarpeetonta tavaraa ja sainkin oikein kivasti niitä myytyä. Tienestit eivät kylläkään olleet suuret, mutta ei ollut hintalappujen hinnatkaan. Pääasia, että pääsin tavaroista eroon.

Olen itse ihan koukussa nettikirppareihin. Varsinkin lastenvaatekirppareihin. Joka ilta, ja välillä monta kertaa päivässä, pitää selata kaikki facebookin kirppariryhmät mihin kuulun. Olen tehnyt hyviä löytöjä ja onnistuneita kauppoja. Vielä kertaakaan (pitää koputtaa puuta) en ole tullut huijatuksi, enkä ole pettynyt ostamaani tuotteeseen. 

Lastentarvikkeet ja -vaatteet on ihan parasta kierrätyskamaa. Varsinkin vauvaikäisten. Eihän vaatteet kulu muutakuin hieman pestäessä ja ihan kovin paljon niitä ei välttämättä täydy edes koneessa pestä. Moni vaate ei ehdi edes montaa kertaa päälle, ennenkuin ehtii jo käydä pieneksi. Nimeltämainitsemattomien halpamerkkien vauvanvaatteet eivät valitettavasti kestä toista kierrosta, sillä hyvä jos kestävät ensimmäistäkään, mutta hiemankin laadukkaammat menee mainiosti vielä seuraavallekkin lapselle. Ellei jopa useammalle. Lastenvaatteet ovat myöskin aika arvokkaita, joten on hienoa, jos satun löytämään uutta vastaavassa kunnossa olevia vaatteita edullisemmin kuin uutena kaupasta ostaessa.

Tämän päivän asukin on kirppareilta ostettu.

Huonekalut ovat myöskin hyviä kierrätettäviä. Varsinkin vanhat, hyväkuntoiset huonekalut menevät hyvin kaupaksi. Mikään ei kestä paremmin kuin aidosti vanhat huonekalut. Ne on tehty hyvistä materiaaleista taidolla ja ajatuksella. Eivätkä lastulevystä sarjatuotantona. Sitäpaitsi, joissakin vanhoissa huonekaluissa on paljon enemmän ajatusta, kuin uusissa. Harmillisesti vain, joku on keksinyt rahastaa "talonpoikais" ja "retro" kamoilla, joten niiden hinnat ovat tällähetkellä aivan pilvissä. Ehkä paras huonekalu ostokseni kirpparilta on ollut kaksi valkoista pinnatuolia, jotka meillä on olleet päivittäisessä käytössä jo yli kolmevuotta. Maksoin niistä  yhteensä 5€, eikä niille tarvinnut tehdä mitään. Maalipinnassa ei vieläkään näy suuria käytön jälkiä, eivätkä tuolit yhtään natise tai heilu.

Olen kyllä kirppareilla törmännyt välillä todella surkeaankin tavaraan ja joskus jopa aivan ihmeellisyyksiinkin. Oudoin juttu, mitä on tullut vastaan, on ehkä ollut värjätyt kananluut. Siis vesivärityylisesti vihreäksi maalattuja kananluita isossa minigrip pussissa. Olen edelleen yhtä kysymysmerkkiä niiden luiden suhteen. Mitä varten ne on maalaattu ja kuka niitä mihinkään tarvitsee? Myös on outoa kuinka paljon ihmiset käytetyistä, joskus jopa rikkinäisistä, tavaroista pyytävät. Lastenvaatteita silmälläpitäen törmää ylihinnoiteltuhin likaisiin ja nukkaisiin vaatteisiin, mutta jos se on merkkituote, oletetaan, ettei pinttyneet tahrat ja pienet reiät vaikuta jälleenmyyntiarvoon. Ihmetystä on myös herättänyt myynnissä olevat äitiyspakkauksen vaatteet, sillä hinta ei suinkaan ole muutamaa euroa vaan jopa useampi kymppi! 

Nyt odotan postia saapuvan, sillä sieltä saattaa taas tulla  pieni "käytetty paketti". :)


 

2 kommenttia:

  1. Hei mikä toi matto on Eikan alla? Miks en muista nähneeni tuollaista teillä, onpa kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin uusi 😊 Ostin torilta mattokauppiaalta ja se löysi paikkansa keittiöstä. Ihastuin minäkin! Olen tuollaista mustavalkoista räsymattoa koittanut etsiä kaupoista, mutta ei ole sipivaa tullut vastaan. Tämä iski heti kun sen näin! 😊

      Poista