keskiviikko 12. elokuuta 2015

Vielä hujanhajan!

Voi toivotonta! Hermo menee tässä remontoidessa. Fiilis on ihan sellainen, että ei varmaan koskaan päästä muuttamaan ja kun muuttaa kuitenkin pitäisi jo tämän kuun lopussa. Miten me hölmöt ajateltiinkin, että eihän tässä paljon pintaremonttia ole! Pyh! Kun yhden kohdan remontoi, kaikki vieressä olevakin kaipaa fiksailua. Niimpä tämä juttu on hieman jo karannut käsistä. Ja muutamia "mukavia" yllätyksiäkin on löytynyt rempatessa, kuten nyt vaikka yksi puuttuva viemäri. Hatunnosto kaikille jotka rakentavat tai remontoivat suuressa mittakaavassa! Vaatii kyllä pitkää pinnaa. Meillä nyt on ideana, että saadaan keittiö ja ruokailuhuone remontoitua ja voidaan sitten asuessa pikkuhiljaa remontoida lisää, huone kerrallaan, ilman tälläistä kiirettä.

Tuntuu, ettei olla edistytty yhtään. Keittiö on vielä ihan hujanhajan. Se meidän "pelkkä tasojen vaihto" muuttuikin käytännössä uudeksi keittiöksi. Sentään uutta tapettia keittiön seinät ovat saaneet jo pintaan, mutta tapetti loppui kesken ja joudumme ensiviikkoon odottelemaan, että saamme sitä lisää. Koivutasot saapuivat ja ne odottavat käsittelemistä. Keittiön kaapinrunkojen maalaus on viimeistä silausta vaille valmis ja kohta varmasti päästäänkin jo asentelemaan kaappeja takaisin paikalleen. Välitilan kanssa olemme arponeet nyt kaakelin ja levyn välillä. Hankala päättää! Nyt kuitenkin päädyttiin kaakeliin ja löydettiinkin yksi molempien silmiä miellyttävä vaihtoehto. 

Ruokailuhuone on tapetointia ja lattialistoja vaille valmis. Vanhat, massiivipuiset lattialistat pitää hioa ja maalata. Ainiin, ja esille jäävää hirsiseinää pitää myös hieman  käsitellä. Lähinnä vain jonkinlainen harjaus/pesu, mutta hieman laikukkaaksi jäänyt, entinen pönttöuuni nurkkaus, olisi mukava saada tasaisemman väriseksi. Ajattelimme kokeilla värjäyksessä teetä tai kahvia, sillä ymmärtääkseni hirsipinnoille ei suositella kovinkaan kemiallisia käsittelyjä. Jännä nähdä miltä kaikki näyttää valmiina, sillä en oikein osaa hahmottaa sitä vielä kunnolla. 

                                





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti