torstai 20. elokuuta 2015

Laatattaa

Keittiön välitilasta. Alkuperäinen suunnitelma oli kaakeli, mutta sitten ajattelimme sen olevan huono ratkaisu elävän hirsirungon takia, joten välitilalevy olisi kätevämpi. Se on kuitenkin siisti ja yksinkertainen. Siinäpä se! Onko se turhankin yksinkertainen? I halusi ehdottommasti sittenkin laattaa seinään ja minä vain lähinnä mietin budjettia ja sitä, että se hemmetin levy olis nyt nopeemmin valmis. Mutta pakko myöntää, tälläkertaa mies on oikeassa! kaakeli sopii niin paljon paremmin valkoisten puukaappien ja puutasojen kanssa.

Hämmästyksekseni huomasin, että kaakeleitahan on vaikka kuinka paljon erilaisia. Olin vain ajatellut, että haetaan valkoista laattaa, mutta niitä valkoisiakin on het tuhatta erilaista ja myös hintahaarukka on aikamoinen. Huh! Kas kummaa minä valitsin ne kaikkein kalleimmat katsomatta hintaa. Ehkä on onni, etteivät ne käyneetkään meille :) Laatta ei nimittäis saa olla liian paksua, sillä se ei saa tulla korkeammalle kuin ikkunan karmit keittiössä ja kun kaakelin alle vielä tulee levyä ja ilmarakoakin pitää jättää.

Molempien silmää miellytti Cottage seinälaatta. Tykkäsimme erityisesti siitä, että laatan pinta ei ole täysin tasainen ja siitä, että laattaa saa kahdessa eri koossa, joten niitä voi kivasti yhdistää ja latoa "tiilimäisesti" seinään. Valkoisen sijaan väriksi valikoitui vaalean harmaa. Valkoinenhan olisi se tavallisin, turvallisin ja helpoin valinta, mutta kun meillä nyt keittiössä on valkoinen lattia, valkoiset seinät ja valkoiset kaapit, niin jospa tälläkertaa jokin muu väri. Keksimme käsitellä keittiössä olevan vanhan kivimuurin vaalen harmaalla Tikkurilan Tunto Karhea-maalilla, joten saadaan harmaata väriä muuallekkin keittiöön.


k-rauta.fi
Tähän sävyyn me päädyttiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti