torstai 6. elokuuta 2015

Purkuhommia

Ensimmäinen remonttiviikko "kartanolla" alkaa olla paketissa. Lähdemme viikonlopuksi ystävien luokse Joensuuhun, joten remppa jää pariksi päiväksi tauolle. Paljon on jo saatu aikaan. Enimmäkseen tämä viikko on koostunut vanhan purkamisesta. Onneksi on ollut ahkeria ja innokkaita remppaajia auttamassa! 

Keittiö on nyt purettu kokonaan. Vanhat kaapit, jotka kai osittain ovat peräisin 40-50-luvulta, on viety puusepälle maalattavaksi. Vanhat tasot on heitetty roskiin ja uudet koivuiset työtasot pitäisi hakea alkuviikosta. Välitilaan suunnittelimme valkoista laattaa, mutta koska emme tiedä kuinka hirsiseinä vielä elää, päädyimmekin välitilalevyyn. Se on aivan yhtä siisti kuin laatat, mutta edullisempi ja helpompi asentaa, eikä irtoile vaikka hirsi vähän eläisi. Levyt pitäisi vain vielä hommata. Kiettiössä oleva puolipaneeli sai tänään jo hieman valkoista maalia pintaan ja huomenna keittiön seinät peittyvät uuden tapetin alle. 

Ruokailuhuone piti alunperin vain tapetoida uudestaan, mutta saimmekin idean repiä hirsiseinää osittain näkyviin. Aika suuritöinen projekti. Tapettia löytyi kaikenkaikkiaan kahdeksan kerrosta ja lisäksi pari kerrosta pinkopahvia. Pahvit oli osittain niitattu ja osittain naulattu kinni. Ja ei oltu niiteissä, eikä nauloissa säästelty! Huh heijaa! Työhän vasta alkoi, kun niitä alettiin hirrestä repimään irti. 

                           

Tapeteiksi valitsimme Eco Whiten tapetit. Ruokailuhuoneen tapetti oli helppo valinta, sillä samaa tapettia meiltä löytyy nykyisen asunnon olohuoneesta ja pidämme siitä kovasti. Keittiöntapetti piti olla mustavalkoinen, mutta tapettia, jonka valitsimme, ei enää saanutkaan mistään. Jouduimme äkkiä valitsemaan jonkin muun ja valitsimme sitten vaalean tapetin. Sen kanssa on helppo yhdistä sitten kaikkea muuta värikästä keittiöön. (Minut tuntien värikästä, eli harmaata ja mustaa).

Ruokailuhuoneeseen: Eco wallpaper 1716 Eco White Light
Keittiöön: Eco wallpaper 1705 Eco White Light

Kova työ on ollut myös kokopuisten väliovien hiomisessa ja maalaamisessa. Ovet olivat todella epätasaiset ja rumasti pensselillä vain suditut. Alkuperäinen väri ovissa oli nähtävästi ollut vaaleansininen ja se hieman kuultikin joissain ovissa läpi. Nyt osa ovista jo näyttää melkein kuin uusilta. Ihanaa! Ensiviikolla taas jatketaan ahkerina. Jospa siellä jo pian näyttäisi siltä, että voi alkaa muuttokuormaa pakkaamaan.

         


1 kommentti:

  1. Ihana tulee. <3 Meillä on keittiössä myös välitila-levy, kun ei oikein vieläkään olla päätetty, että mitä siihen laitetaan. Se on ollut kyllä kätevä, helppo asentaa, helppo pitää puhtaana, edullinen ja iisi irroittaa, jos joskus keksitään siihen jotain pysyvämpää. :)

    VastaaPoista