maanantai 29. lokakuuta 2018

Tervetuloa talvi!

Meillä satoi viimeviikolla ensilumi! Voi lasten riemua ja onnea. Torstai aamu meni lastenohjelmien sijaan ikkunasta ulos tuijotellessa ja kun vihdoin oli saatu kamppeet niskaan ja ulko-ovi auki kuului riemullinen nauru; ”Tätä mä oon äiti odottanutkin!”. Ja niin todellakin on. Eikka on odottanut lunta elokuusta lähtien. Hän on miettinyt millaisen lumiukon tekee ja lumilinnan hän haluaa tehdä myös. Hän on käynyt ihastelemassa varastossa rattikelkkaa  ja odottaa luistelemaan pääsyä. Niin monena aamuna päiväkotiin lähtiessä minulta on udeltu; ”Koska tulee lunta?”.

Kieltämättä itselläkin oli olo kuin pikku lapsella kun huomasin lunta satavan. Innostunut. Toki ilon syynä oli myös, ettei lasten vaatteet kuraannu ulkona, eikä tarvitse pukea kurahousuja. (Jes!) Lähdettiin paljon tavallista aikaisemmin päiväkotiin lasten kanssa ja kaikki yhdessä kävellen. Matka taittui lumipalloja heitellessä ja lumihiutaleita pyydystäessä kielellä. Lyylistä en osaa sanoa oliko hän innoissaan lumesta vai siitä, että sai kävellä ja juosta, eikä tarvinnut pönöttää matkaa rattaissa. 

Ennen en ole ollut kovinkaan talvi-ihminen, mutta pikkuhiljaa minusta saattaakin olla tulossa sellainen. Talvessa on parasta, kun saa ulkoilun jälkeen tulla sisälle lämpöiseen. Tulee sellainen hyvä olo raikkaasta pakkassäästä, mutta kuitenkin ihana päästä takaisin lämpimään. Varsinkin meillä kotona, jos lämpö on juuri tullut pönttöuuneista. Se on sellaista ”pehmeän” tuntuista lämpöä ja toki uunissa palava tuli tuo oman tunnelmansa talveen. Odotan myös, että pääsee kunnolla tuulettamaan matot ja petivaatteet. Myös pulkkamäkeen ja hiihtämään tekee mieli. Ja tietty notskimakkarat maistuu niin paljon paremmalle talvella ulkona syötynä kuin kesällä. 

Pimeys ja kylmyys mua vaan ottaa kaaliin. Ja myöskin se, jos talvi on sellainen loskatalvi, eikä runsasluminen niinkuin lapsuustalvet olivat. Pimeydelle nyt ei oikein voi mitään, mutta kylmyyteen pystyy itse hieman vaikuttamaan ainakin pukeutumalla kunnolla. Minulla on talvella aina villasukat. Nukkuessakin. Rakastan niitä! Ulkovaatteet pitää olla myös hyvät ja lämpöiset, jos ulkona meinaa viihtyä edes vähän kauemmin. Saati temuta lasten kanssa hangessa. Vaatteihin minun on hieman satsattava. Hyvät kengät omistan, mutta muutoin talvikuteet alkaa olla aikansa eläneitä. Talvitakkia en itseasiassa omista lainkaan. 

Talvi on kyllä erittäin tervetullut, mutta jos vähän voisi vielä viivyttää. Talvesta tulee todella pitkä, jos se alkaa jo nyt. Sitäpaitsi, meillä odottaa edelleen lehdet haravointia ja trampoliini pitäisi korjata lumen alta suojaan. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti