torstai 8. marraskuuta 2018

Viimehetken isänpäivän lahjavinkit

Sunnuntaina on isien päivä! Meillä muistetaan lasten isän lisäksi myös lasten isoisää ja pappaa. Meidän perheessä isänpäivää juhlitaan nyt neljättä kertaa. Herkullinen aamupala, kakkukahvit, hyvää ruokaa ja tietysti yhdessäoloa. Niistä meidän isänpäivät on tehty. Niin ja lahjoista tietty! 

Lapset ovat askarrelleet päiväkodissa isälleen lahjat ja kortit. Ne olivat kauniisti paketoitu, enkä minäkään tarkkaa tiedä mitä paketteihin on piilotettu. Lasten tekemät lahjat ovat minusta niitä parhaimpia! En ole varma päteekö sama enää aikuisiin lapsiin. Ehkä 28-vuotiaan Miljan vesivärein koristeltu jalankuva kipsitaulussa ei enää sykähdytä iskää. Tai eihän sitä tiedä. Tässä nyt kuitenkin muutama vinkki, jos vielä lahja uupuu. 

1. Itse tehty lahja
Jos kutimet pysyy kädessä, niin voiko parempaa olla kuin lämpöiset villasukat! Tai vaikka kaulaliina. Tämä kyllä vaatii aika etevän kutojan tässävaiheessa kun isänpäivään on kaksi päivää. Itse olen kerran kutonut isänpäivälahjaksi omalle isälle villasukat, joista toinen ennätti isänpäivälahjaksi ja toinen valmistui jouluksi. Näppärästi ja nopeasti valmistuu oluesta pitävälle isälle olutjoulukalenteri. 24 Erilaista olutta koriin ja lahjapaperia ympärille. Päälle sitten vaikka tussilla, että mistä avataan ja milloin. Näitä saa kyllä valmiinakin, jos ei askarrellapaskarella ehdi/halua. 

2. Yhdessä tekemistä
Vie iskä hänen lemppari ravintolaansa syömään tai retkeilette yhdessä jonnekkin makkaranpaistoon. Käykää leffassa yhdessä ja anna iskän valita elokuva. Jos isäsi on vauhtihirmu, niin haasta hänet carting- radalla. Pakopelit on myös hauskaa yhdessä tekemistä. Me on iskä viety ravintolaan porukalla isänpäivälounaalle. (Työkiireiden takia ollaan myös joskus veljeni kanssa maksettu lounas isälle, mutta itse ei kyllä valitettavasti kumpikaan päästy paikalle.)

3. Jotain oikeasti tarpeellista
Oletko kuullut isän puhuvan uusista tuulilasin pyyhkijöistä tai oletko sattumalta huomannut, että isän sukissa on aina reikä? Noniin. Ei haittaa vaikka lahja on arkinen ja tylsä, tuleepahan tarpeeseen. Minä kuulin aikoinaan ohimennen isän valittavan äidille lounasrasioiden vähyydestä tai lähinnä niiden kannettomuudesta. Ja niimpä sai iskä sinä vuonna uuden lounasrasian, jossa oli saranoilla olevan kansi (Sitä ei voinut hukata). Ja rasia oli tietty täynnä iskän lemppari suklaata. 

4. Helppoa, varmaa ja nopeeta
Kun et yhtään tiedä mitä ostaisit ja vähän on kiirekkin. Raha-arpa. Se on aina hyvä lahja. Helppo ostaa ja kiva saada. Jos iskä on konjakin tai viskin ystävä, niin pullo laadukasta tavaraa on varmasti mieluinen. 

Jos nyt kuitenkin käy niin, että mitään et muistanut tai ehtinyt ostaa kylään mennessä, niin ei se mitään. Iskän mieltä varmasti lämmittää kun toit edes itsesi. 

Hyvää isänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti