keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Uusia harrastuksia

Viikkoihin saa rytmiä uusilla harrastuksilla. Me ollaan aloitettu muutama uusi harrastus, nimittäin vauvauinti ja muskari. Kivaa yhteistä tekemistä lapsen kanssa ja varmasti myös lapsi tykkää. Odotan innolla, jos päästäisiin aloittamaan myös vauvajumppa.

Vauvauinnissa ollaan nyt käyty kerran ja siellä opeteltiin hieman uintiasentoja. Vielä ei siis päästy sukeltelemaan, vaikka I sitä kovasti odottikin. Eikka piti polskimisesta! Läiskytteli vettä käsillään ja potki jaloillaan. Kovasti oli myös ihmeissään ja seurasi mitä ympärilä tapahtui. Sen verran oli rankka reissu, että tämän jälkeen päiväunet kesti neljä tuntia. Uinti on kiva liikunnallinen harrastus, josta lapset pitävät. Se tukee vauvan motorista kehitystä ja opettaa uinti-, sekä sukellustaitoja jo varhaisessa vaiheessa. Mekin varmasti paljon tulemme olemaan Eikan kanssa veden äärellä, joten uskoisin vauvauinnin lisäävän myös turvallisuutta.

Muskarissa oli myös jännää. Sai ihmetellä uusia ääniä ja uusia kasvoja. Marakassi ja rytmikapulat tahtoivat kyllä Eikan mielestä maistua paremmalle, kuin miltä ne kuulostivat :D Näin pienen kanssa ei sitä ihan kaikkein suurinta riemua ja iloa saa muskarista irti, mutta se opettaa vauvaa erilaisiin ääniin ja on mukavaa ajanvietettä. Hieman jo vanhemmat lapset osaavat tarttua mukaan rytmiin ja laulavat ja tanssivat mukana. 

Testattiin jo hyppykiikkuakin. Vielä ei Eikka hoksannut pomppia, mutta iloisena steppaili paikallaan ja naureskeli. Neuvolantäti oli viimeviikolla sitä mieltä, että kauaa ei enää mene kun meidän poika lähtee liikkeelle. Yritys kyllä on jo kova, mutta ihan vielä hän ei ole hoksannut, että kuinka sitä mennään eteenpäin. Ei kyllä vielä ole kiirekkään. 

Kiva kun on yhteisiä harrastuksia yhdessä  lapsen kanssa ja myös koko perheen kanssa aivan pienestä pitäen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti