keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Kodinhoitotila

1900-luvun vaihteessa ei vielä ymmärretty kodinhoitohuoneen päälle. Ei tarvittu pesukoneelle omaa paikkaa, joten meidän kartanostamme puuttui sellainen tila kokonaan. Kaksi vessaa meiltä kyllä löytyy, mutta niihin ei kumpaankaan pesukone mahtuisi mitenkään päin. 

Haluttiin ehdottomasti jonkinlainen kodinhoitotila. Siivouskaappi ja pyykkihuoltotila. Mietimme ensin yhden makuhuoneen muuttamista "kylpyhuoneeksi". Aikanaan kun talo oli ollut vielä paritalo, oli se huone ollut keittiö, joten huoneesta löytyisi viemäri jo valmiiksi, mutta emme halunneet luopua makuhuoneesta ja niin isoa tilaa emme tarvitsisi pyykkäämiseen. Myöskään näin vanhaan taloon ei suositella rakennettavaksi isoja märkätiloja tai laatta lattiaa.

Koska talo on aikanaan ollut siis paritalo, on talossa edelleen kaksi sisääntuloa, vaikka ne samaan tilaan nykyään johtavatkin. Ja tottakai siis myös kaksi naulakkosyvennystä. Kahtahan emme tarvitse, joten toisesta syvennyksestä saimme loistavasti pienen "pyykkituvan". Vanhan keittiön viemäri sijaitsi naulakkosyvennyksen seinän takana, joten viemäri uusittiin ja siirrettiin syvennyksen puolelle. Eristettiin seinät vedenkestävällä iki-levyllä ja lattiaan laitoimme pienen palan muovimattoa. Keittiön puutasoista jäi ylimääräinen pala, joten hyödynsimme sen tähän tilaan. Siihen sai loistavasti Eikalle hoitopöydän.

                                                        
Syvennyksen vieressä on komero, joka ilmeisesti on toiminut viileänä ruokakomerona aikanaan. Ainakin siitä menee suoraan putki pihalle. Komerosta tuli siivouskaappi. Komeron vieressä heti on toisen sisäänkäynnin pieni tuulikaappi. Tämän tilan ajattelimme eristää ja jos joskus hommaisimme siihen kuivauskaapin. Siihen saisi sitten loistavasti ulkovaatteet kuivumaan suoraan kun pihalta tullaan sisälle. Pyykkikori ei enää mahtunut tilaan, mutta syvennystä vastapäätä sijaitsee toinen vessoista ja sinne pyykkikori onneksi mahtuu hyvin! 



Vielä on hieman sisustuksellisestikkin keskeneräistä ja hetki menee ennenkuin tavarat löytää oikeille paikoilleen ja feng shuit :D asettuavat kohdalleen. Vähän kuitenkin taas homma edistyi kun löysin olohuoneeseen verhot. Marimekon harmaa Jurmo-kangas. Ah niin ihana! Kangasta jäi ylimääräistä, joten sain siitä ommeltua vielä tyynynpäällisetkin. 



1 kommentti:

  1. Kyllä kodinhoitotila on hyvä olla. Edellisessä asunnosamme ei ollut mitään erillistä tilaa pesukoneelle. Nykyisessä sentään on jonkinlainen kodinhoitohuone, vaikka ei se vertoja uusille vedäkään. Parempi silti kuin edellisessä paikassa. Ihanaa iltaa. :)

    VastaaPoista