perjantai 31. heinäkuuta 2015

Villa Unelma

On eletty niin jännän äärellä muutama viikko. Ei ole tahtonut nahoissaan pysyä, mutta pakko on ollut yrittää, kun ei ole vielä voinut varmaksi sanoa. Nyt on nimet paperissa, joten taitaa olla jo ihan selvä juttu. 

Iso, 1897 rakennettu, "kartanomainen" puutalo isolla pihalla ja ihanilla piha-aitoilla. 5h + keittiö + iso vintti. Siitä aikalailla rakentuu meidän unelmakoti! Onhan talon nimikin sopivasti Villa Unelma. ❤️ 

Ollaan puhuttu isommasta asunnosta/omakotitalosta, että sitten jossain vaiheessa tarvitaan enemmän tilaa. Ajatus ei milläänlailla siis ollut ajankohtainen, mutta ajatuksissa. Satuin huvikseni selailemaan asuntomyynti-ilmoituksia ja bongasin sieltä upean puutalon. Se oli nähtävä, vaikka ei ostoaikeissa oltukkaan. Soitin myyjälle ja sovin näyttöajan jo seuraavalle päivälle. Kerroin I:lle tästä ja hän ei ihan ymmärtänyt miksi menisimme katsomaan taloa, jota emme olisi ostamassa, mutta suostui hän kuitenkin lähtemään mukaani. Onneksi! Sillä ihastuttiin taloon molemmat. Siltä seisomalta aloimme kauppaamaan rivitaloasuntoamme. Ensin vain tuttujen kautta ja somen välityksellä, mutta kun pankin kanssa oltiin saatu asiat selväksi, uskalsimme ottaa välitysfirman mukaan kuvioihin. Eikä siis menny kuin muutamia päiviä, niin löytyi jo ostaja.

Vanhaan ratamestarin taloon on kuitenkin tehtävä remonttia. Katto on uusittava, ulkoseiniä maalailtava ja sisällä on hieman pintaremonttia, jotta saa mieleisen. Sauna puuttuu kokonaan, joten sellainen täytyy myös rakentaa. Onhan siinä ihan puuhaa, mutta kaikkea ei onneksi tarvitse heti saada valmiiksi. Voi unelma sitä taloa ja vielä kun siitä saa oman näköisen!! :)

Luulempa, että blogissa jatkossa voi seurata  myös meidän remonttihommia ja "kartanoelämää" ;)

                 

8 kommenttia:

  1. Voi hyvän tähen miten kaunis talo! <3 Näyttää ihan huvikummulta :) Meilläkin menossa kolmion sisäremppa, on se ihan mukavaa kun tietää miten ihana on kauniissa kodissa asua!
    goodmomentsonly.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Laitoin sulle tollasen palkinnon, käy kurkkaan! :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi8/02/2015

    Ootan innolla juttuja rempasta :D

    VastaaPoista
  4. Anonyymi8/13/2015

    Moi Milja! En kestä, kuinka ihanan talon olette löytäneet! NIIIIIN kateellinen! Onneksi olkoon, mielenkiinnolla seurailen rempan etenemistä! T: Mira serkku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😘 Tuu sit käymään, kun saadaan talosta "esittely kelpoinen". 😄

      Poista
  5. Anonyymi9/19/2015

    Onpa ratamestarin taloksi tosi kartanomainen ja koristeellinen. Meillä myös ratamestarin talo Turku-Toijala-radan varrella ja se on enempi rintamamiestalon näköinen. Tosin taloa oli rempattu 70-luvulla ulkoapäin, joten saattaa olla talo näyttänyt joskus joltain muunlaiseltakin. Teidän talo näyttää kyllä tosi lumoavalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talo on arkkitehti Bruno Granholmin suunnittelema. Hänen tyylilleen oli olennaista kansallisromantiikka ja runsaat puukuviot. Talo on kyllä todella koristeellinen 😊

      Poista