perjantai 17. heinäkuuta 2015

Rytmiä rutiineihin

Jossain vaiheessa lomailu ja lörväily alkaa ottaa pannuun. Minun kohdallani, minulle normaalia "rutiiniarkea" saa vielä odotella, mutta jonkinlaista kuria tähän äitiyslomaankin on saatava, sillä muuten tämä menee ihan läskiksi! (Myös kirjaimellisesti)

Olen sellainen tyyppi, joka kaipaa ja tarvitsee ruutineja ja arkea, sillä muuten en saa oikein mitään aikaiseksi. Lenkille tai salille on ollut helpointa lähteä yleensä töiden jälkeen tai joskus ennen töitäkin. Vapaapäivänä lenkille pitää lähteä heti aamupäivästä kun on juuri herännyt tai muuten ei tule lähdettyä. Viikonloppuisin on ihan kamalan vaikeata tehdä yhtään mitään! Vaikka olisi viikonlopun töissäkin, ei töiden jälkeen mitään tarvitse (lue: jaksa) muka tehdä. Sama asia pätee siivoamisessa tai muissa kodin askareissa. Töiden jälkeen samalla höngällä tekee vaikka mitä ja sen jälkeen on hyvä istua hetki sohvalla tai tietokoneella. Lomalla sitten olen kertakaikkiaan niin lomalla, että en tee mitään, jollei ole aivan pakko.

Mutta entäpä nyt kun ei ole sitä työtä, eikä rutiineja, vaan pelkkää "lomaa". Tää on ihan kaaosta kaikki päivät. En saa aikaiseksi mitään, vaan päivät kuluu sohvalla ja Eikan kanssa touhuten ja häntä hoitaen. Onhan sekin tietysi jo jotain, mutta lähinnä tässä nyt tarkoitankin siivoamista, pyykinpesua, ruoanlaittoa, pihahommia, ulkoilua, liikuntaa... Sit kun oikeasti pitäisi tehdä jotain ei millään ehdi, jaksa, tai kiinnosta, kun on muka jotain paljon tärkeämpää kuin esim. Ikkunoiden pesu (mikä muuten sekin on edelleen tekemättä). Eikallakaan kun ei vielä ole selkeää rytmiä, ei päivät mene minkään rutiinin mukaan. Ja varmasti lapsellekkin nopeammin ja helpommin löytyisi ne rytmit, jos sellainen olisi myös vanhemmilla. Nyt minä menen tasan Eikan mukana. Mun ruokailurytmikin on kadonnut kokonaan. Nykyinen rytmi on, että syö kokoajan!! Ei hyvä.

Nyt kun I:n loma loppui, päätin että tähän omaankin arkeen on taas löydyttävä jokin roti. "Lomaherkuttelun" on lopputtava ja arkipäivien pitää alkaa erottumaan viikonlopuista. Vaunulenkit päiväuniaikaan on loistava juttu! Lapsi nukkuu parhaiten liikkuvissa vaunuissa ja lenkki rytmittää mukavasti päivää. Ja tokihan nopeasti Eikka kasvaa ja alkaa päivärytmi selkeytymään ihan itsestään. Hieman kun Eikka vielä kasvaa, niin saadaa lisäksi erilaisia yhteisiä harrastuksia viikkorytmiimme. Olen ajatellut vauvauintia ja muskaria. Kuntosalilla ja jumpissa käymisen ajattelin aloittaa syksyllä. Kesä on kuitenkin kesä, niin ei pidä liikaa rutinoitua. Voi vähän kyllä höllätäkkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti