maanantai 13. heinäkuuta 2015

3kk

Ihana, rakas Eikka on jo kolmen kuukauden ikäinen! Kuukaudet ovat menneet nopeasti ja poika kasvaa hurjaa vauhtia. Tänään neuvolassa puntari näytti 6300g, eli painoa oli kuukaudessa tullut 1200g. Maitoa siis riittää hyvin! Pituutta oli nyt 60,5 cm. Eikka sai nyt rokotukset ja itkuhan se pääsi meiltä molemmilta, mutta nopeasti itku onneksi helpotti. 


Eikka on iloinen ja tyytyväinen lapsi. Hän on todella seurankipeä ja vaatiikin paljon huomiota ja juttuseuraa. Hän viihtyy lattialla ja sitterissä, mutta paras paikka kuitenkin on sylissä. Hän hymyilee kovasti ja välillä naurahtaa ihan ääneenkin. Hän on myös hieman malttamaton ja tempperamenttinen luonne. Hän kyllä heti kertoo suureen ääneen, jos jokin asia ei miellytä.




Selkeää vuorokausirytmiä Eikalla ei vielä ole. Aamuisin hän herää kymmenen jälkeen ja yleensä ottaa jonkinlaiset päiväunet puoleltapäivin, mutta muuten päivästä ei oikein koskaan tiedä. Joskus se on paljon nukkumista tai sitten valvomista. Illalla kuitenkin yöunille käyminen tapahtuu aina yleensä siinä 11 ja 12 välillä ja ensimmäiset unet ennen ruokailua kestää 4-6 tuntia ja sen jälkeen ruokailemaan herätään 2-3 tunnin välein, riippuen kuinka paljon hän unisena jaksaa syödä kerralla. Eikka nukkuu omassa sängyssä ainakin aina ensimmäiseen syöntiin saakka. Jos en itse nukahda, niin siirrän kyllä Eikan takaisin vielä pinnasänkyyn, mutta useimmiten siinä käy niin, että nukumme loppuyön vierekkäin. 

Eikka on kova potkimaan ja heilumaan. Hän kannattelee päätään jo hienosti ja vänkää välillä sylissä ollessaan itseään istuma-asentoon. Hän on kääntynyt muutamia kertoja vatsalta selälleen, mutta ne ovat olleet selkeästi vahinkoja, eivätkä tarkoituksellisia. Eikka on myös aikamoinen hikikalle! Hänelle helposti pukee liikaa vaatteita päälle ja sitten kiukuttaakin kun on kuuma. Varpaat ovat usein nihkeän hikiset, kainalot hikoilee ja välillä otsalla näkyy hikipisaroita. Eikan mielestä nyrkit maistuvat hyvälle ja telkkaria on äärimmäisen mukava katsella. 

2 kommenttia:

  1. ihania kuvia ja kiva blogi, jään lukemaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mukavaa kun jäät seurailemaan. 😊

    VastaaPoista