sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äiskä

Minun ensimmäinen äitienpäivä äitinä! <3 ihanaa! Tätä ei nyt kyllä mitenkään erityisemmin juhlita, riittää kun nautitaan pienen ihanuuden seurasta tänäänkin :) 

Äitiys on minulle vielä ihan uusi juttu, enkä vielä oikein kunnolla tiedä, mitä äitiys oikeasti onkaan, mutta minulla on käsitykseni ja aavistukseni. Tähän mennessä kuitenkin voin jo todeta, että äitiyteen kuuluu ainakin suunnattoman paljon rakkautta, epäitsekkyyttä, huolenpitoa, suojelua, stressiä ja pelkoa. Tämän hetkiseen äitiyteeni kuuluu myös lisäksi vähäisiä yöunia ja paljon kakkavaippoja :) 

Netissä törmäsin testiin, jossa pystyi testaamaan, mikä on superkykysi äitinä. En tehnyt testiä, mutta totta tosiaan, äidit ovat kyllä jotain superihmisiä! Äideillä on uskomaton taito ymmärtää ja lukea lastaan. Äideiltä harvoin pysyy mikään asia täysin salassa. Äidit ovat super kärsivällisiä  ja heillä on ennätyspitkä pinna. Kyky ennakoida tulevaa ja näin vältää suurimmat katasrofit. Äidit tietävät kaiken ja osaavat auttaa kun heiltä kysyy ja pyytää apua. Ja äidinvaisto! Siinä se vasta superhybervoima onkin. Toivottavasti minustakin tulee sellainen superihminen! Samankaltainen kuin oma äitinikin on.

Äidin elämään kuitenkin kuuluu muutakin kuin äitinä olo. Kodin ja perheen lisäksi (joka se jo on aika homma!) pitää pitää huolta myös itsestä ja omista ihmissuhteista. Osalla on vielä työ ja harrastukset lisänä kaiken muun päälle. Ei varmasti ole ihan helppoa. Vielä kun tosiaan onnistuu ujuttamaan sen oman ajan johkin väliin ja ihan vaan höllätä välillä. Mutta aika moni äiti kuitenkin pystyy siihen. Kai se on supervoima sekin, nimittäin ajankäytön suunnittelu ja hallinta :)

Äitiys kestää loppuun saakka ja vielä sen jälkeenkin. Kun saat kasvatettua omat lapsesi, siirryt opastamaan heitä kasvattamaan omansa ja olet eräänlainen äitihahmo myös lapsenlapsillesi. Olet edelleen äiti, vaikka et enää olisikaan täällä. 

Matkalla äidiksi olen monta kertaa kaivannut oman äitini apua ja tukea. Ja sitä tietoa, taitoa ja niitä viisaita sanoja tulen varmasti tällä matkalla tarvitsemaan vielä ja paljon! 

Hyvää äitienpäivää äideille, erityisesti omalleni! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti