torstai 2. huhtikuuta 2015

Hiljainen viikko

Jo aikaisemmin mainitsinkin aloittavani suursiivouksen, no nyt se urakka sitten olisi ohi. huhheijaa! Maha oli välillä hieman tiellä ja raskaus vaikutti jaksamiseen, ja kanssakäymisiäkin tuli vastaan, mutta nyt on puhdasta, eikä enää likaisuus ahdista!

Maanantaina otin sellaisen kevyen aloituksen ja pesin sohvan päälliset ja imuroin sohvan. Monta viikkoa olin asiaa jo suunnitellut ja aina vaan siirtänyt huomiselle. Nyt sitten viime sunnuntaina sohvalla istuessani, autuaan tietämättömänä, haudoin takapuoleni alla pientä suklaamunaa. Noh, ei tarvinnut sitten enää juurikaan miettiä ja pohtia sitä sohvanpesua kun maanantai aamuna rapsuttelin suklaata ja foliopaperia sohvasta. Nyt on ihana istahtaa puhtaalle, raikkaan tuoksuiselle sohvalle. Oujee!

Viikko on siis pääosin mennyt siivotessa ja puunatessa. Sain anopilta höyrypesurin lainaan ja johan lähti. Höyryttelin pesuhuoneen ja vessat läpikotaisin. Hinkkasin suihkun ja pesualtaat varmanpäälle kahteen kertaan pata padalla ja kalkinpoistoaineella. Miksei se kalkki silti lähde!!! Ärsyttävää. Suihkutila tuntuu olevan ongelma. Kyllä sieltä jo vähän irtosi, mutta vielä jäi hinkattavaa. Lisäksi järjestelin ja siivoilin eteisen kaappeja, hinkkasin seiniä ja ovia, sekä pyykkikone on pauhannut monta päivää, kun pesin mattoja. Imurointia, pölyjen pyyhintää, moppausta ja kaikkea muuta mitä nyt siivoukseen kuuluu.

Keskiviikko aamuna heräsin herätyskelloon hieman kankeana huonon yön jäljiltä. Neuvola kutsui. Siellä sitten huomattiinkin, että turvotus oli melkoinen jo heti aamusta ja verenpaineet edellisiin nähden koholla. Syynä ehkä tuo hillitön siivousvimma tai jokin muu. Sain määräyksen levätä ja mittailla verenpaineita vuorokauden ajan ja torstai aamuna katsottaisiin tilannetta uudestaan. Verenpaine kohosi iltapäivällä vain entisestään, mutta hetken kun sohvalla maltoin ihan vain makoilla alkoi luvut hiaman laskea. Huono olo ilmestyi illalla voimakkaana ja vauva jaksoi liikehtiä todella aktiivisesti noin kahden tunnin ajan taukoamatta. Rauhottui kunnolla vasta kun menin nukkumaan.

Aamulla huomasin, että turvotus on lisääntynyt ja että vauvan pää painaa entistäkin alemmas ja kävely ja nouseminen tuntuu välillä erittäin hankalalta. Tänään neuvolassa todettiinkin, että verenpaine näköjään nousee nyt todella helposti, joten levätä pitää ja ylimääräiset hommat saa jäädä. (Ikkunat siis pestään vasta myöhemmin). Hormonit nyt lisäävät vain nesteen kertymistä ja painoa oli tullut edellisen vuorokauden aikana 900g. Siltä siis todella tuntuukin!!! Mulla on varmaan tällähetkellä seitsämän leukaa, neljä poskea ja sormet on ranteen vahvuiset. Jaloista ei varmaan edes tarvitse mainita mitään. 

Mutta en anna tämän lannistaa! Minä löllyttelen tätä hemaisevaa kroppaani kylpytynnyrissä koko pääsiäisen ja nautin hyvästä ruuasta ja perheen seurasta. Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä siis kaikille! :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti