torstai 30. lokakuuta 2014

Loma

Loma takana. Arki edessä. Vaikka Suomessa olikin eilen kylmää ja harmaata oli silti mukava palata kotiin ja arkeen. Ravintolaruoka alkoikin jo hieman maistua puulta ja mopsia ehti tulla kova ikävä. 

Reissustahan voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkän matkakertomuksen, mutta jospa yritän kertoa vain lyhyesti.

Singapore
Loman ensimmäiset neljä päivää vietettiin Singaporessa. Loma alkoi minun osaltani hieman kehnosti. Luultavasti aikaerosta johtuen ensimmäiset kolme aamua meni kovasta aamupahoinvoinnista kärsien ja aamut venyi päivään. Onneksi kuitenkin olo helpotti aina iltaa kohden ja ehdittiin kiertää kaupunkia ja nähtävyyksiä. 

Sentosa saarelta löytyi paljon mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä. Me kävimme mm. Maailman suurimmassa aqua parkissa tutustumassa vedenalaiseen maailmaan ja Universal Studio oli toki myös näkemisen arvoinen. Minun suosikkini siellä taisi olla Shrekistä tuttu Far far away linnoineen ja I:n lemppari taisi olla Jurassic park alue.

Käytiin myös Singaporen eläintarhassa. Se oli todella upea! Eläimet eivät olleet kaltereiden takana, niinkuin yleensä on tottunut näkemään, vaan turva-aitaukset olivat tehty mm. vallihautoja ja Isoja ojia käyttämällä. Tosin esim. Kengurujen kohdalla tuntui hassulta kun aluetta rajasi vain pieni puinen aita. Ei selvinnyt meille, kuinka se muka estäisi superloikkijoita hyppimästä karkuun.

Singaporesta jäi myös mieleen puhtaus, tasokkuus ja paikallisten ystävällisyys. Singapore oli todella näkemisen ja kokemisen arvoinen! Neljä päivää riitti hyvin paikan näkemiseen ja tutustumiseen. Suosittelen lämpimästi kaikille! Singaporesta ei juurikaan pahaa sanottavaa löydy, eli siis todella positiivinen kokemus.

Hotellihuoneen ikkunasta näkymät.












Bali
Seuraavaksi kohteena oli Bali. Minkäänlaista matkasuunnitelmaahan meillä ei ollut ja edellisenä iltana Singaporessa varattiin hotelli pariksi ekaksi yöksi. Päätettiin, että muutoin sitten vaan kävellään hotelliin sisään ja kysytään onko huonetta saatavilla. Tämä olikin ihan fiksu veto, sillä saatiin huone edullisemmin kuin mitä olisimme maksaneet siitä netistä varaamalla.

Kierrettiin Balilla eri kaupunkeja, kuten Sanur, Nusa Dua, Kuta, Ubud ja käytiin myös pienellä Nusa Lembongan saarella snorklailemassa ja kiertämässä saarta skoottereilla. 

Rannat balilla ovat upeita ja vesi turkoosia ja kirkasta. Varsinkin tuolla Lembongan saarella vesi tuntui vieläkin kirkkaammalta. Rannoilla ja hotellin uima-altaalla löhöämisen lisäksi tutustuttiin hieman paikalliseen kulttuuriin. Käytiin "maaseudulla" tutustumassa riisin viljelyyn ja kahviplantaasilla maisteltiin erilaisia kahveja, sekä nähtiin kuinka maailman kalleinta lowak kahvia valmistetaan. 
Muutama turistikohdekin kierrettiin, kuten monkey forest ja joku temppeli, jonka nimeä en enää muista.

Luonto todella on kaunis ja ymmärränkin hyvin vertauksen "viimeinen maanpäällinen paratiisi", mutta kaupustelu, turistien huijaaminen ja likaisuus on kaukana paratiisista. Ne olivat niitä Balin huonoja puolia. Onneksi kuitenkin kaupustelijat aikalailla pysyivät kaduilla ja rannoilla saikin olla ihan omassa rauhassa.











Bali ei ehkä ihan vastannut sitä mitä ajattelin, mutta silti todella kiva! Ehdottomasti voisin matkustaa maahan uudestaan, mutta toisella kertaa ehkä ennemmin pohjoiseen, missä turismia on paljon vähemmän kuin etelässä.


Kertakaikkisen ihana matka ja seura oli paras mahdollinen! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti