tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kesäsuunnitelmia


Eletään kesäkuuta, koulut ovat loppuneet ja kesä on virallisesti alkanut. Kesät menee aina hurjan nopeasti riippumatta keleistä, lomista tai menoista. Tekemistä tuntuu riittävän aina, vaikka ei etukäteen olisi mitään suunnitellutkaan. Mä olen haaveillut kiireettömästä ja lämpöisestä kesästä. Auringonottoa, ulkoilua, grillailua, saunomista ja ihania kesäöitä. 

Meillä ei kesäksi kovin montaa menoa ole vielä lukkoon lyöty. Oma olotila ja jaksaminen vaikuttaa paljon loppukesän suunnitelmiin ja siksi ollaankin jätetty suunnitelmat vielä avoimiksi. Ainakin yksi Turun reissu on tulossa ja viikonloppuloma johon sisältyy ainakin huvipuisto. Juhannuksen suunnitelmat ovat jo lukkoonlyöty ja siihen kuuluu ainakin ystäviä, grillailua, kesäkisoja ja luultavasti myös hyttysiä, vesisadetta ja kylmää ilmaa. Perinteisesti.  

Eikka on vielä niin pieni, ettei hän kaipaa sen kummempia lomareissuja. Hän viihtyy kun saa olla ulkona ja mennä menojaan. Uinti on yksi Eikan lempipuuhista ja talviturkin hän heittikin viikonloppuna. Tuntui viihtyvän rantavedessä, vaikka taisi olla hieman kylmempää vettä kuin kotipihan kahluualtaassa. Heh! Mutta vaikka ei lapsi vielä sen kummempaa kaipaakkaan, niin me aikuiset kyllä kaivataan. Ja tottakai lapsen ehdoilla on mentävä. Siksi ollaankin I:n kanssa suunniteltu ihan vain leppoisasti mökkeilyä ja asuntovaunuelämää. Pääsee kotinurkista hetkeksi, mutta ei tarvitse kauas matkustaa.

Ihan pelkkää loikoilua ei kesä kuitenkaan ole. Elokuun alkuun mennessä meidän olisi hyvä saada lastenhuone kuntoon. Eikka ehtisi oppimaan ja tottumaan omassa huoneessa nukkumiseen, ennen vauvan syntymää. Olen myös suunnitellut, että jospa kesän aikana tutustuisimme taaperon kanssa pottaan ja aloittaisimme vihdoin pottailuharjoituket. Tutista luopuminen olisi myös yksi kohta suunnitelmalistalla. Jos saisi edes aloitettua nämä "projektit" kesällä, sillä syksyllä varmasti riittää tohinaa ihan ilman minkäänlaisia "projekteja". 

Mun kesä menee siis masua kasvatellessa ja h-hetkeä odotellessa. Odotan innolla I:n lomaa, jotta päästään lomailee koko perhe yhdessä. Toivottavasti kelit suosii ja aurinko paistaa, vaikka kai tässä tilanteessa mun pitäisi toivoa viileää kesää ja aikaista syksyä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti