torstai 21. huhtikuuta 2016

Tyttö vai poika?

Netissä on useita erilaisia leikkimielisiä testejä, joiden avulla voit testata kumpaa sukupuolta todennäköisemmin odottaa syntyväksi. On myös erilaisia vanhankansan uskomuksia ja teorioita sukupuolen ennustamisesta. Ajattelin ihan leikkimielellä ja aikanikuluksi kerätä näitä uskomuksia yhteen ja testata ja katsoa millaisia tuloksia testit ja uskomukset meille näyttävät.

Millainen maha. Tyttövauvaa odottaessa maha on alhaalla ja leviää myös sivuille, kun taas poikaa odottaessa maha on suoraan edessä ja ylhäällä. No minulla oli kuulemma jo Eikkaa odottaessa aivan selkeä tyttömaha ja taitaa tämä nyt olla ihan samanlainen. Olen myös kuullut, että tyttömaha olisikin ylhäällä ja poikamaha päinvastoin alhaalla. En siis välttämättä luottaisi tähän väittämään.


Tytöt vie äidiltä kauneuden. Tässä raskauksessa ihoni on ollut normaali, mitä nyt muutama näppy taisi nousta ihan alussa. Eikkaa odottaessa alkuraskaudesta ja loppuraskaudesta minulla ilmeni jonkinsortin akne kasvoissa ja selässä, vaikka poikalasta odottaessa pitäisi kuulemma ihon hehkua.


Kuivat kädet on merkki pojasta ja pehmeät kädet taas kertovat tytön tulosta. Eikasta käteni olivat kyllä selkeästi kuivat ja kutisivat. Nyt ne ovat mielestäni aivan normaalit.


Linea negra, eli tumma viiva vatsassa ennustaa poikaa. Ja muistanko oikein, että varsinkin jos viiva meni navan yli, oli se varma pojan merkki. Eikasta minulla oli kyllä linea negra, mutta nyt en ole vielä sitä havainnut.


Pahoinvointi kertoo usein tyttövauvasta. Kummassakaan raskaudessa minulla ei ole ollut kovinkaan pahaa oloa. Vain sellaista etovaa oloa ja jonkinsortin ruokahaluttomuutta. Nykyisessä raskaudessa olo on ollut entistä parempi.


Närästys saattaa kuulemma olla merkki tytöstä. Kuulemma myös, jos närästää, niin syntyy tuuhea tukkainen lapsi. Minä sain kaljun pojan kovasta närästyksestä huolimatta. Vielä ei onneksi ole närästys tässä raskaudessa kovinkaan paljon piinannut.


Sydämen sykkeestä voi kuulemma myös päätellä tulevan sukupuolen. Tyttövauvoilla on tiheä syke ja pojilla hidas (alle 140). Tarkistin oikein neuvolakortista, niin Eikan sydämen sykkeet ovat joka kerta mitattu yli 140. Välillä jopa hipoen 160:tä.


Ruokahimot. Poikaa odottavan tekee mieli happamia ja suolaisia ruokia ja tyttöä odottava himoitsee makeaa ja raikasta. Mitäs jos himoitsee mitä sattuu?


Tyttövauvaa hikotuttaa ja poikavauva potkii


Jos rinnat kasvavat heti raskauden alussa, on odotettavissa tyttö. Jos oikea rinta kasvaa enemmän on tulossa poika, jos taas vasen kasvaa enemmän on odotettavissa tyttö. Tämän mukaan siis odotamme poikaa.


Poikavauva on mahassa vilkkaampi ja tyttö rauhallisempi. Eikka oli oikea sähikäinen. Ei siis hetken rauhaa ja ultratkin oli hankalia kun lapsi liikkui kokoajan. Liikkeistä on hankala vielä päätellä, mutta ainakin ultrassa ja neuvolassa on uutta vauvaa joutunut joka kerta herättelemään.



Poika:


Ei aamupahoinvointia. 

Et ole muuttunut ulkonäöllisesti tai jopa hehkut. 
Säärikarvojen kasvu on kiihtynyt. 
Tekee mieli happamia ja suolaisia ruokia. 
Eteenpäin työntyvä masu, raskautta ei havaitse takaapäin. 
Vauvan sydämensyke hidas (<140) 
Potkut napakoita ja kovia. 
Linea negra. 
Lapsi on siitetty pohjoistuulella.
Isä on nuori.
Sinulla on terävä ilme. 
Sängyn alla on hedelmöityshetkellä ollut miehisiä työkaluja, kuten vasara.
Olit yhdynnässä ovulaation aikaan. 
Odotat esikoista. 
Elitte leppoisaa elämävaihetta lasta tehdessänne. 
Kätesi ovat kuivat. 
Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. 
Vauvan isä lihoo odotusaikana. 
Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät. 
Jos raskausaikana löylyä heitettäessä kiuas paukahtaa.
Poikaolo 


Tyttö:


Sänky on hedelmöityshetkellä ollut poikittain lattialautoihin nähden.

Pahoinvointia raskauden aikana.
Isä on saunonut ahkerasti (tyttösiittiöt kestävät lämpöä paremmin)
Kukkiva iho.
Olet kiukkuinen.
Äiti on nauttinut paljon maitotuotteita.
Lapsi on siitetty etelätuulen aikaan.
Ikenet verestävät.
Vauva on kova hikkaamaan.
Vauvan potkut eivät ole kovin rajuja.
Vauvan syke tiheä.
Närästys.
Sinulla on jatkuvasti lempeä ilme.
Vatsasi leviää sivulle.
Makean himo.
Olit yhdynnässä muutama päivä ennen ovulaatiota.
Ei linea negraa.
Edellinenkin lapsesi on tyttö.
Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne.
Kädet aiempaa pehmeämmät.
Tyttöolo.

Näiden uskomusten ja väitteiden perusteella meille olisi  luultavamminkin tulossa tyttö. Mutta hieman minua kyllä epäilyttää tulos, sillä näiden uskomusten perusteella Eikankin kuuluisi olla tyttö. Jokin siis näissä ehkä mättää.


Halusin vielä testata kuuluisaa sormustestiä. Eli tarvitaan sormus ja hius. Hius pujotetaan sormuksen läpi ja sitä roikotetaan odottavan äidin vatsan päällä. Jos sormus alkaa kiertämään ympyrää vatsan päällä on vatsassa tyttö ja jos taas sormus heiluu heilurin lailla edestakaisin on vatsassa poika. Tämän mukaan vatsassa lymyilee pikkuveli. 


Syyskuussa onneksi sitten samme tietää kumpi se on! 


1 kommentti:

  1. Hihihii, vaikka en usko näihin pätkääkään, on näitä kiva lukea! :D Ja vaikka nämä ei mulla ole koskaan pitänyt yhtään paikkaansa, olen jokseenkin varma tuosta tissi-jutusta. Tai ainakin osittain: mulla on molempien tyttöjen kohdalla tissit kasvanut erityisen (jopa häiritsevän) paljon, kun taas poikien kohdalla ei. Tämän hoksasin tietenkin vasta pienimmäisen kohdalla, koska takana oli useampi kumpaakin raskautta. Hassua. :D

    VastaaPoista