tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pääsiäisestä

Oho! Ompas aika vierähtänyt, sillä edellisestä postauksestahan on jo pari viikkoa. No viikot ovat kuluneet pääosin ihan normaalin arjen ympäröimänä ja kevättä fiilistellessä. Ihana aurinko houkuttelee ulos ja sisällä kotihommat eivät nappaa sitten pätkääkään. Tänään jo mielessäni fiilistelin pihan haravoimista ja kukkien istutusta. Odotan jo innolla pihan laittamista, vaikka se ei varsinaisesti lempi hommaani olekkaan. 

Viikko sitten meillä vieraili mahatauti. Yök. Kamala tauti onkin. Eikka aloitti oksentamisen perjantaina ja I sunnuntaina. Itse vältyin onneksi vessareissuilta, mutta minulle nousi kuume ja kärsin todella huonosta olosta, sekä vatsakrampeista. Onneksi tauti oli nopeasti ohimenevää sorttia, vaikka aika raju tuntui muuten olevan. Laskeskelin, että edellisestä vatsataudista itsellä on aikalailla tasan kymmenen vuotta aikaa. Ihan kovin usein ei siis onneksi tämä tauti ole vieraillut.




Pääsiäistä vietettiin viikonloppuna perheen kanssa. Perjantaina pakkasimme kimpsut ja kampsut ja otimme suunnaksi isolan, eli minun vanhempieni kodin. Lauantaina kävimme kummityttöni 1 vee synttäreillä ja illalla saimme vanhempieni luona seuraa siskoni perheestä, sekä myös toisesta siskostani. Sunnuntaina meitä olikin sitten koko porukka kasassa kun kolmas siskoni perheineen liittyi myös seuraan, sekä veljeni tyttöystävänsä kanssa. Meitä oli siis yksitoista aikuista ja seitsämän lasta. 

Tekemistä ja tohinaa riitti ja pyhät vierähti nopsaa ohi. Paljuiltiin, saunottiin, pilkittiin, herkuteltiin, pelailtiin ja naurettiin mahat kipeäksi.

Vaikka todella ihanaa on aina kun ollaan koko porukka kasassa, niin oli kyllä kiva maanantaina palata kotiin ja omaan rauhaan. Ihan oli jo outoakin olla kotona, kun oli niin hiljaista. Eikallakin oli tainnut olla rankkaa pysyä serkkutyttöjen perässä koko pääsiäinen, sillä päiväunet kestivät maanantaina neljä tuntia.



Tulevana viikonloppuna ohjelmassa olisi hieman töitä, synttärijuhlat ja Eikan yksivuotis kuvaus. Huomenna onkin pitkästä aikaa neuvola ja pääsen taas kuuntelemaan vauvan kuulumisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti