sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Pikaisesti joulusta

Joulu alkais nyt olla taputeltuna. Usean kattauksen jälkeen ähkyistä on selvitty ja jouluruuat syöty tai hävitetty kinkkua lukuunottamatta. Eilen illalla maistuivat jo tortillat. Lahjat on avattu, mutta vielä pitäisi purkaa kassi, jossa lahjat ovat. Joulusuklaita on vielä reilusti. Niitä syödessä menee loppuvuosi ja tammikuussa alkaa suklaaton jakso. (Tai niin ainakin olen suunnitellut).



Jouluaaton vietimme minun vanhempieni luona yhdessä siskoni perheen, veljeni ja hänen tyttöystävän ja toisen siskoni kanssa. Riisipuuro, joulusauna, joulurauhanjulistus, kalapöytä, haudoilla käynti, joulupukki ja jouluruoka. Siinä pääpiirteittäin meidän joulu. Lapset odottivat innoissaan pukkia. Pukin tulessa he reippaasti lauloivat pukille, halasivat häntä, auttoivat jakamaan lahjoja ja vielä antoivat pukille karkkia hänen lähtiessään. Eikka pääsi myös pukin syliin. Hän ei ollenkaan pelännyt pukkia. Ihmetteli vain ja hamusi pukin partaa. Illalla lapset leikkivät lahjaksi saamillaan leluilla ja aikuiset pitelivät mahoistaan kiinni haaveillen vielä juustopöydästä. 

Joulupäivän kattaus olikin sitten meillä täällä kartanossa. Koko perhe oli paikalla, eli 11 aikuista ja 7 lasta. Pöytää pidennettiin, jotta kaikki mahtuisivat syömään. Silti lasten ruokailu jouduttiin suorittamaan ensin, sillä niin pitkää pöytää ei meille kyllä mahdu, että meidän koko perhe mahtuisi saman pöydän ääreen yhtäaikaa. Illalla saimme vielä vieraita kylään ja vietetiin iltaa syöden (kuinkas muutenkaan) ja pelaillen.




Tapaninpäivänä ei tanssittu, mutta syötiin taas. Viimeinen joulukattaus ja seurana olivat I:n sisko ja veli, siskon poikaystävä ja I:n kummitäti. Loppuja ruokia annettiin vieraillemme mukaan ja loput jämät menivät roskiin. Kinkku jäi. Illalla ystäviemme kanssa syötiin jo tortilloja. Kyllä vain maistui hyvälle! 

Siskon tytöltäni (5v.)  kysyttäessä, mikä on hänen mielestään joulussa parasta, oli vastaus "No se tunnelma." Hän oli kyllä niin oikeassa ja tänä vuonna tunnelma oli totisesti kohdillaan. 
Seuraavaksi pakataan perhe autoon ja suunnataan alennusmyynneille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti