perjantai 11. joulukuuta 2015

8 Kuukautta

Aamu alkaa aina hampaattomalla hymyllä ja tarinoilla. Kun tarinat on kerrottu, naureskeltu ja muutamat suukot vaihdettu on pojalla seuraavaksi kiire lattialla ja hetken päästä aamupuurolle. Näin alkaa meidän päivät 8 kuukautisen ihanuuden kanssa. 

Eikka on aurinkoinen pieni mies. Hän on rohkea ja utelias, sekä hyvin vikkelä ja eläväinen lapsi. Myös tempperamenttisuutta ja itsepäisyyttä löytyy. 

Päiväunet hän nukkuu edelleen neljä kertaa päivässä ja ne kestää 
1-2,5 tuntia. Hän nukkuu pääsääntöisesti päikkärit ulkona ja siellä uni tuleekin aina nopeasti. Iltaisin tahtoo unille meno olla välillä hankalaa, sillä lasta kiinnostaisi nukkumisen sijaan 
enemmän sängyssä seisoskelu ja tapetin rapsuttelu.

Ruoka maistuu hyvin. Aamu- ja iltapuuro, sekä kaksi lämmintä ruokaa päivässä. Välipalaksi tissiä. Aamulla aikaisin herätään myös kerran tissille ja jatketaan sen jälkeen unia vielä hetken. Nokkamukista ollaan opeteltu juomaan, mutta se ei oikein suju. Paremmin Eikka juo ihan lasista tai mukista hörppien. 

Lapsi ei tahtoisi olla lattialla enää juuri laisinkaan. Hän vain seisoisi. Alas hän ei osaa vielä tulla. Hän kävelee tukea vasten jo hienosti vasemmalle päin. Vain vasemmalle. Oikealle päin hän ei liiku laisinkaan. Lempi puuha on pyöriä olohuoneen pöytää ympäri. Eilen hän käveli jo muutamia askelia eteenpäin tuolia työntäen mukanaan. 

Hän osaa kädellään jo näyttää mitä hän haluaa ja minne hän tavoittelee. Hän osaa suukottaa (Tai sitten hän vain yrittää syödä naamani). Hän myös osaa näyttää selkeästi mistä pitää ja mistä ei.

Eikka pitää mm. huomiosta, kutittelusta, koirista, kaukosäätimistä, ruuasta, musiikista ja televisiosta. Hän ei pidä liioin pukemisesta, vaipanvaihdosta, eikä nenän pyyhkimisestä. 

Vauva on kasvanut ja kehittynyt hurjasti. Eihän hän oikeastaan enää mikään vauva edes ole. Taaperoa tuo alkaa enempi muistuttamaan. ❤️

 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti