tiistai 17. huhtikuuta 2018

3v.


Meillä asuu nyt 3 vuotias, suurilla tunteilla ja hörsyvällä huumorilla varustettu, pieni suuri mies, jonka vauhdissa ei tahdo pysyä, eikä hänen ajatuksen juoksuunkaan ennätä aina mukaan. Hänen kanssaan ei ole meiningistä puutetta!

Eikka on ilmeikäs lapsi. Hänen kasvonsa kertovat kaiken ja niistä näkee heti, millä fiiliksellä poika on. Toki sen huomaa hänestä muutenkin, sillä hän näyttää tunteensa vahvasti. Ilon riemua ja onnellisuuden hymähdyksiä ei voi olla kuulematta. Ei myöskään jätä arvuuttelun varaan onko lapsella paha mieli tai onko hän kokenut mielestään suurta vääryyttä. Sen kuulevat varmasti kaikki. 

Eikka on malttamaton luonne. Hän tekee ensin ja miettii sen jälkeen. Jos ehtii. Hän on touhukas ja vikkelä menijä, joka kaipaa paljon tekemistä ja huomiota. Hän nauttii tutuista ihmisistä ympärillään ja kyläilystä kavereiden luona. Hän ei juurikaan vierasta, eikä hän harrasta ennakkoluuloja missään muodossa. 

Jääräipäisellä pojalla on vahvat omat mielipiteet ja hän pitää niistä kiinni. Periksiantamattomuus on niin hyvä kuin myös huono piirre. Kun opettelimme ensimmäistä kertaa luistelemaan, niin lukuisista kaatumisista huolimatta Eikka nousi ylös aina vain uudelleen ja jaksoi yrittää tunnin verran. Seuraavana päivänä oli päästävä uudelleen. Hän myös jaksaa kinata vastaan ja koetella rajoja sinnikkäästi, ennenkuin hoksaa, että nyt ei auta. 

Eikka on liikunnallinen ja ketterä. Hän osaa tehdä kuperkeikan eteen ja taakse. Hän osaa myös hypätä trampoliinilta puolivoltilla. Hän kurvaa potkupyörällä hurjatkin alamäet jalat ylhäällä ja kiipeää mäen päälle laskeakseen uudelleen. Hän hiihtää hienosti suksilla ja luistimillakin päästiin tänä talvena jo vähän eteenpäin kaatumatta. Hänellä on kuulemma isot voimapatit ja hän esittelee käsivarsiaan ylpeänä. 

Vauhdikkaalla ja itsepäisellä lapsella on myös herkkä puoli. Hän huolehtii ja puolustaa pikkusiskoaan. Päiväkodissakin hän oli konahtanut hoitajalle, joka oli komentanut pikkusiskoa. Hän lohduttaa kun jotakuta itkettää. "Ei ole mitään hätää" -hän kertoo. Hän jakaa ja antaa omistaan pyytämättä muille. Hän halaa, suukottaa ja tulee aivan lähelle. Hän kertoo olevansa äidin ja isin rakas ja hän todella on meille rakas! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti