tiistai 20. joulukuuta 2016

Viimeiset valmistelut

Jouluvalot on viritetty ja kynttilät on kovassa kulutuksessa. Joulukukkia löytyy useampikin ja tonttu tiirailee ikkunalaudalla. Koti siis on jo pikkuhiljaa virittäytynyt joulun tunnelmaan. Joulukuusikin meillä oli, mutta se ehti olla pystyssä huikeat 20 minuuttia, joten katsoimme parhaaksi luopua siitä ja veimme sen ulos. Harmittaa. Minulle itselle joulukuusi on tärkeä ja oikea tunnelman luoja. Nyt meillä on taapero ystävällinen kuusen karahka vitriinin päällä, jotta edes hieman tulee kuusen tuoksua. Sen on nyt kelvattava. 

Joululahjat on melkein jo hommattu ja paketoitu. Muutama enää uupuu, mutta ne onkin ne kaikkein hankalimmat. Vielä pitäisi hoitaa hieman tontun tehtäviä ja kiikuttaa osa lahjoista ja joulumuistamisista muiden pukinkontteihin. Niin ja joulukortit. Ne pitäisi tänään muistaa postittaa.

Vietämme joulua osittain vanhempieni luona, joten kovinkaan kummoisia joulutarjottavia ei kotona tarvitse laittaa. Meille tulee kuitenkin aattoiltana ja joulun pyhinä vieraita kylään, joten kahvin kanssa pitää jotain olla. Ihan mukava leipoa ja tehdäkkin, sillä se kuuluu jouluun ja tunnelmaan. Joulumakeiset ja piparit olen jo leiponut ja Eikan kanssa yhdessä osan pipateista koristelimme. Vielä jos ainakin joulutorttuja paistaisi ja jonkin kakun lupasin joulupöytään leipoa. Niin ja kuulemma ehdottomasti pitää oma kinkku paistaa, jotta saa ilta- ja yöpalaksi kinkkuvoileipiä. 

Joulusiivousta en sen kummemmin tee, mutta perus siivous olisi vielä ennen joulua tehtävä. Olen viime viikkoina pessyt mattoja ja vielä yksi matto kaipaa pesua. Sen hoidan pois alta tänään. Sitten jos vielä sohvan päälliset jaksaisi pestä ennen joulua. Se riittänee. 

En malta odottaa aattoa! Riisipuuroa, joulusauna, joulurauhan julistus, jännityksestä tärisevät lapset, jouluruoasta notkuvat pöydät ja eritoten äidin tekemä taivaallinen lanttulaatikko, hautuumaan kaunis kynttilämeri, glögi, suklaa, joulupukki ja lahjat, läheiset ihmiset ympärillä. Siihen on kiteytettynä meidän perheen joulu!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti