tiistai 13. syyskuuta 2016

Arkeen paluuta


Meidän pieni "Lyyli" on tänään kymmenen päivän ikäinen ja kotona ollaan oltu reilu viikko vauvan kanssa. Kaikki on mennyt todella hyvin ja isovelikin on jo hieman alkupäivien vouhotukselta rauhottunut. Vieraita on riittänyt jokaiselle päivälle ja vielä tuntuu kyläilijöitä piisaavan. Se on kyllä ihan mukavaa.

Ensimmäinen viikko on mennyt kyllä odotettua paremmin. Tai jotenkin olin varautunut paljon pahempaan rumbaan. Arki vielä toki hakee rytmiään ja paljon on opettelua kahden lapsen kanssa. Vielä ei osaa yhtään hahmottaa kuinka kauan lähteminen jonnekkin kestää ja vaikka moni asia onnistuu yhdellä kädellä, vauva sylissä, niin helpompaa ja nopeampaa toki olisi kahdella kädellä toimia. Kotihommat tulee hoidettua vasta illalla kun taapero on jo nukkumassa ja illat venyy myöhään, sillä sitä ei malta itse mennä nukkumaan kovin aikaisin, vaan sitä nauttii hieman omasta ajasta. 

"Lyyli" vaikuttaa rauhalliselta ja tyytyväiseltä tytöltä. Yöt meillä nukutaan hyvin. Vauva syö yhden tai kaksi kertaa yössä, eikä isoveli ole häiriintynyt vauvan yöllisistä ruokailuista. Iskäkin on saanut yönsä nukkua rauhassa. Paljonhan vauva nukkuu vielä toki muutenkin, mutta välillä "lyyli" on pitkiäkin pätkiä päivällä hereillä. Silloin pitäisi enimmäkseen saada olla sylissä ja katsella. 

"Lainakengissä". Nämä kengät minä olen saanut omilta isovanhemmiltani
kun olin vauva ja nyt ne on "Lyylillä". <3

Eikka on innoissaan pikkusiskosta. Vähän jopa liiankin. Hän on jokaisessa vaipanvaihdossa mukana ja heti tulee katsomaan, mikä on hätänä, jos vauva itkee. Vähän väliä hän on pussailemassa ja silittelemässä "Lyyliä" ja syliinkin vauva pitäisi aina välillä saada. Hän jopa yrittää itse nostaa tyttöä syliinsä. Hetkeksikään ei siis voi jättää lapsia kahdestaan. 

Tänään meillä kävi neuvolantäti kylässä. "Lyylin" paino oli noussut hienosti ja oltiin jo heittämällä menty ohi syntymäpainosta. Maitoa siis tulee riittävästi ja vauva syö hyvin. Se on kyllä hyvä juttu, sillä se helpottaa arkeakin kun ei tarvitse vauvan syömisestä stressata. Tyttöä kehuttiin jänteväksi ja kaikki oli muutoinkin niinkuin pitääkin. 

Ristiäiset on jo reilun parin viikon päästä ja niitäkin olen jo alkanut suunnittelemaan. Pidämme juhlat meillä kotona läheisten kesken. "Lyylille" tulee kolme kummia, niinkuin Eikallakin on ja nimiäkin tulee kolme, kunhan vain keksimme ne ensin. Etunimi meillä jo kuitenkin onneksi on. Tarjoiltavaa pitää vielä miettiä ja se ikuinen kysymys; mitä hittoo mä laitan päälleni?! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti