maanantai 16. toukokuuta 2016

Vauvantarvikkeet

Toisen lapsen kohdalla sitä jo on viisaampi siitä, mitä tarvikkeita lapsi oikeasti tarvitsee ja mitkä ovat aivan turhia. Toki ensimmäiselle kun on jo hommattu ne tärkeimmät menevät ne loistavasti vielä tulevallekkin vauvalle. Tavaroita hankkiessamme me otimme huomioon laadun, sillä ajatuksella, että ne kestäisi juurikin useammalla lapsella. 

Uudelle vauvalle meidän on hommattava uusi sänky, sillä vielä ei Eikkaa voi "isojen poikien" sänkyyn siirtää. Ehdottomasti haluan vauvalle sängyn, josta laidan voi laskea. Eikan sängystä ei voi ja sitä ominaisuutta kaipasin usein ihan pienen kanssa. Myös lisää lakanoita lastensänkyyn, sillä nykyiset riittävät juuri Eikan käyttöön. Myös peitto on hommattava, ellen sitten valitse äitiyspakkausta, missä tulee mukana vauvanpeitto.

Vaunut se onkin jo sitten astetta vaikeampi valinta. Kahden pienen lapsen kanssa tuplavaunut on aika ehdoton kun meilläkään ei ole kuin yksi auto. En halua leveitä, vierekkäin olevia vaunuja, vaan sirommat päällekkäin olevat rattaat. Ne ovat ketterämmät ja mahtuvat meidän autoonkin paljon paremmin. Muutamaa merkkiä olen jo katsellut, mutta kovinkaan en ole niitä vielä vertaillut. Haluan ehdottomasti yksinkertaiset ja toimivat vaunut, jotka toimivat myös tarvittaessa yhden lapsen kanssa ja että turvakaukalon saa kiinnitettyä vaununrunkoon. Positiivista olisi, että meidän nykyisen kaukalon saa niihin kiinni, ettei sitäkin tarvitse hommata uutta. Vaunuaiheesta saisi ihan oman postauksen ja voi olla, että sellainen tuleekin kun asia on enempi ajankohtainen. 

Poikavauvan vaatteita meiltä löytyykin jo huimasti, mutta neutraaleja tytölle sopivia ei juurikaan ole. Eikallekkin suurinosa ihan pienimmistä vaatteista oli ystävältäni lainassa, joten muutamia 50 cm vaatteita tarvitsee hommata. Lapsi tarvitsee myös oman vaatekaapin, sillä tällähetkellä ei uuden tulokkaan vaatteille ja muille pientavaroille ole paikkaa. 

Näiden lisäksi olen suunnitellut hommaavani myös kaukalopussin, sillä on kätevää kun pientä vauvaa ei tarvitse pukea paksusti johonkin lähtiessä ja syysvauvan kanssa kaukalopussia voi käyttää pitkään. Myös vauvanpesän (vai miksi sitä kutsutaan) olen harkinnut hommaavani. Toisen lapsen kohdalla kun ei ehdi istua sohvalla ja sylitellä ihan samanlailla kuin ensimmäisen kanssa. 

Juurikaan muuta ei uudelle pienokaiselle tarvitse, sillä luulen, että kaikki muu tarvittava meiltä taitaa löytyä jo valmiiksi. Toki toisen lapsen kanssa saattaa kaivata jotain, mitä ensimmäisen kanssa ei tarvinnut. Hyvä neuvo kyllä lastentarvikkeiden hankkimiseen on, että tavaraa ei kannata haalia kauheasti etukäteen. Jokainen lapsi on erilainen, joten kaikki eivät välttämättä viihdy sitterissä tai leiki leikkimatolla. Perustarvikkeilla pääsee loistavasti alkuun ja lapsen tarpeiden mukaan voi sitten hommata lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti