torstai 29. tammikuuta 2015

Mahan kuulumisia


Nyt se on aloitettava. Herkkulakko! Tai ainakin mutustelua on vähennettävä rutkasti. Hillitön himo makeeseen on nyt iskenyt jostain syystä ja se ei kyllä tee hyvää minulle, eikä vauvalle. Tänään neuvolassakin oli asiasta puhetta, kun paino oli noussut hurjat 900g viikossa! Kauhistus! Toki painoa ei yhteensä ole vielä paljoa tullut ja ainakin osa painosta tuntuu olevan jaloissa nesteenä. Sirot nilkat on piiloutuneet nestepöhön alle. Ei vielä onneksi hätää painon tai nesteen suhteen, mutta hyvähän asiaan on jo puuttua ennenkuin vasta sitten kun on pakko. 

Rautakuuri olisi myös aloitettava. Hb oli 113. 
Ei se siis ihme jos olo on ollut huono ja väsynyt. Ehkä se makean himo on osittain johtunut myös siitä. Kaipaan sokeria, että saan energiaa. 

"Ernesti" on aika vilkas ja eläväinen tapaus. Joka kerta neuvolassa sykkeet ovat kuuluneet voimakkaina ja äänistä ovat päätelleet, että meno vatsassa on kova. Ultrassa on näkynyt pieni vipeltäjä, joka ei tahdo olla yhtään paikkallaan. Nyt alan itsekkin voimakkaampina tuntea liikkeet ja potkut ja kyllä se tuntuukin siellä heiluvan! Välillä oikein itsekkin säpsähtää kun kylkeen osuu kunnon kierrepotku. Selkeät vuorokusirytmit vauvalla on ja yöaikaan herään vähintään kolme kertaa vauvan liikkeisiin ja aina samoihin aikoihin. Niimpä se kai valmistelee meikäläistä yöllisiin muonitushetkiin.

Vatsa alkaa jo painaa. Kävely vauhtia on pitänyt hieman hiljentää ja kenkien laitto alkaa olla jo hankalaa. Nukkuminen vielä onneksi sujuu aika vaivatta. Tiistaina kävin uimassa ja vatsa tuntui kyllä painavan pohjaan päin. Kellukkeet olisi pitänyt olla! :)

Vielä jatkuu mahan kasvatus. Viiden viikon päästä olisi taas ultra, missä sitten lähinnä tarkastellaan istukan paikkaa. Yhtään ei haittais vaikka aika menis vähän nopeammin. Ihan oman olotilan kannalta ja vähän jo malttamattomana odotan, että saan "Ernestin" syliini! ❤️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti